اورانگوتان چگونه جانوری است؟

شرح
اورانگوتان ميموني لانه درختي با دستان بلند از برونئي و سوماتراي اندونزياست. اورانگوتان ها میمونهاي بزرگي هستند كه در جنوب شرق آسيا زندگي مي كنند (در جزاير برونئي و سوماترا). اين ميمون ها اكثراً در درختان زندگي مي كنند (آنها درختي هستند) و با استفاده از دستانشان از شاخه اي به شاخه اي مي پرند.كلمه اورانگوتان در زبان مالايي به معني مرد جنگل است. از زماني كه محيط هاي زندگي اورانگوتان ها به زور به وسيله انسان غصب شده است، جمعيتشان كاهش يافته است و در معرض انقراض قرار گرفته اند.
 
ساختمان بدن
اورانگوتان ها گردني كلفت، بدني بزرگ و دستاني خيلي قوي و بلند دارد. پاهاي آنها كوتاه كماني است و دم ندارند. بزرگي اورانگوتان ها حدود 2.3 برابر اندازه گوريل ها است.مو آنها اكثراً از موي قهوه اي-قرمز پوشيده شده اند.اورانگوتان يك سر بزرگ با منطقه دهاني برجسته دارد. نرهاي بزرگسال گونه هاي بزرگ دارد.اورانگوتان ها حواسي خيلي شبيه به ما دارند كه شامل شنوايي، بينايي، بويايي،‌ چشايي و لامسه است.دستان اورانگوتان ها خيلي شبيه به انسان است. آنها چهار انگشت بلند به علاوه يك شست مقابل دارند. پاهاي آنها چهار ناخن به علاوه يك ناخن بزرگ مقابل دارد. اورانگوتان ها مي توانند چيزها را هم با دستان و هم با پاهايشان بقاپند. بزرگ ترين اورانگوتان هاي نر طول دستشان 2.3 متر است.
 
تغذيه
اورانگوتان ها همه چيزخوارند اما بيشتر گياهخوارند (گياهان بيشتر غذايشان را تشكيل مي دهد). آنها ميوه (ميوه دلخواهشان را)، برگ ها، دانه ها، پوست درختان، گل ها و ... را مي خورند. همچنين آنها حشرات و جانوران كوچك (مثل پرندگان و پستانداران كوچك) را نيز مي خورند.اورانگوتان ها حتي شاخه هاي درخت را ترك نمي كنند تا آب بنوشند. آنها آبي را كه در سوراخ هاي بين شاخه ها جمع شده ميخورند.
 
هوش و زبان
اورانگوتان ها خيلي باهوش هستند. آنها معروفند به اين كه اشيا را با ابزار مي گيرند. آنها برگ ها را به عنوان چتر محافظ خود در مقابل باران و خيس شدن مورد استفاده قرار مي دهند. آنها همچنين برگ ها را به عنوان فنجان مورد استفاده قرار مي دهند تا راحت تر آب بنوشند.
 
رفتار و عادات اجتماعي
اورانگوتان ها حيواناتي خجالتي و منزوي هستند كه در طول روز فعاليت مي كنند. آنها به تنهايي در منطقه اي وسيع زندگي مي كنند. دليل آن هم احتمالاً به رفتارهاي تغذيه اي آنها برمي گردد. اورانگوتان ها به مناطق وسيعي نياز دارند تا غذاي كافي به دست آورند و اورانگوتان هاي خيلي زيادي در يك منطقه ممكن است گرسنگي بكشند.تنها گروه اجتماعي اورانگوتان ها مادر و بچه اي است كه شيرش مي دهد. آنها حدود هفت سال با هم زندگي ميكنند. در موقع جفت گيري اورانگوتان هاي نر و ماده چند روز با هم مي مانند.
 
لینک منبع
  • 169 بار نمایش
ورود
نام کاربری
کلمه عبور
رمز عبور خود را فراموش کرده اید ؟ یادآوری رمز عبور
© 1398, All rights reserved Entitex Co