آشنایی با زندگی عجیب قوی سیاه

شرح
این نوع از قوها اغلب در مناطق آب خیزی جنوب غربی و شرقی استرالیا و نیز جزیره های کرانه ای دیده می شود. حوضه آبی ماری-دارلینگ جمعیت زیادی از این گونه را در خود جای می دهد.

زندگی قوها
قوها بزرگ ترین پرندگان آبی هستند و با خانواده غازها ارتباط نزدیکی دارند. آن ها به خاطر زیبایی وقار و متانت به عنوان پرنده زینتی لقب گرفته اند که در برکه ها و باغ وحش ها و پارک ها و باغ های گیاه شناسی حضور دارند.قوها گردن دراز و پاهای پره داری دارند. این قوها بسیار بزرگ هستند و تمام بدنشان سفید رنگ، دارای نوک صورتی با دو برآمدگی سیاه رنگ هستند. نوک آن ها آن قدر حساس است که هنگام شنا زیرآب از آن به عنوان حس گر استفاده می کنند.
عمر آن ها بسیار طولانی است در حیات وحش تا ٢٠ سال و در باغ وحش ها و پارک ها حتی تا ٥٠ سال هم عمر میکنند. قوها  سرزمین مرطوب و احاطه شده توسط آب را ترجیح می دهند. لانه هایشان را روی پشته (تل خاک) می سازند. قوها مناطق خنک تر را برای زندگی ترجیح می دهند و از گرما متنفرند. لانه این قوها  ی عظیم الجثه در آمریکای شمالی و روسیه شمالی دیده می شود. قوهای گردن سیاه در برزیل و قوهای سیاه در استرالیا و نیوزیلند یافت می شوند.

 غذای مورد علاقه قوها
در حیات وحش، قوها ریشه گیاهان نشاسته دار و غدد گیاهان آبزی را می خورند و برای این کار با استفاده از نوک  قیچی مانندشان گیاهان و علف ها زیر آب را تکه تکه می کنند، آن ها می توانند ده تا بیست ثانیه زیر آب غوطه ور باقی بمانند. این پرندگان به دلیل گردن دراز و پرعضله میتوانند با انحنا دادن گردن، سرشان را در آب خم کنند و چانه شان ته آب باقی بماند و به طور مداوم گیاهان آبی ببلعند.  در خشکی دانه و غلات می خورند ولی باید سرشان را محکم تکان دهند تا دانه از گلویشان عبور کند.
بسیاری از گونه های قوها گیاه خوارند ولی قوی خاموش ماهی هم می خورد؛ قوها غده ای بالای چشمشان دارند که آنها را قادر می سازد آب پر از نمک و املاح را بنوشند. این غده، نمک را از آب می گیرد و آن را به محلولی تبدیل می کند که از سوراخ بینی اش خارج می شود و پرنده میتواند با تکان دادن سر از شر آن راحت شود.در پارک ها و باغ وحش  قوها با گندم، جو، ذرت، کاهو، کلم، علف و حتی بیسکوئیت و نان، تغذیه می شوند. 

قوها و جوجه ها
قوها در سن دو تا سه سالگی به بلوغ می رسند.این نوع قوها تا زمان  بزرگ شدن جوجه ها از آن ها نگه داری میکند. جوجه ها ابتدا چگونگی شناور ماندن روی آب را یاد می گیرند و پس از ٦٥ تا ٧٠روز پرواز کردن را یاد میگیرند. پر آنان در ماه های تیر و مرداد شروع به ریختن میکند و دوباره پر جدیدی به جای آن رشد میکند. قوها پرندگان بسیار قدرت مند و قوی هستند. بال آنان آن قدر محکم است که با بال زدن می توانند دست انسان را بشکنند. قوها گرچه موجوداتی بسیار آرام هستند ولی گاهی هم خشمگین می شوند و خشم خود را با خم کردن گردن و حمله به سمت مقابل نشان می دهند.
 
 
لینک منبع
  • 183 بار نمایش
ورود
نام کاربری
کلمه عبور
رمز عبور خود را فراموش کرده اید ؟ یادآوری رمز عبور
© 1398, All rights reserved Entitex Co